TODEA

Todea: „Este abuz în funcție”

Proiectul intitulat ”punerea în aplicare a Sentinţei civile nr. 333/2015 a Tribunalului Bistriţa-Năsăud, rămasă definitivă prin Decizia civilă nr. 133/2015 a Curţii de Apel Cluj, pronunţată în Dosar nr. 837/112/2014, privind Hotărârea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nr. 31/26.03.2014”,nu a fost adoptat nici acum.

Ștefan Todea a stat în picioare, pe tot parcursul ședinței și a afișat patru pancarte care cuprindeau sentința definitivă și irevocabilă a instanței.

”Nu voi răspunde la provocări astfel încât să transformăm ședința într-un circ. Chiar dacă după precedenta ședință domnul Todea a foslosit un limbaj suburban la adresa mea, eu n-o să-i răspund în același fel, cred că e un nivel de civilizație diferit. CJ nu este al lui Radu Moldovan, eu nu discut deciziile instanțelor. Când ni s-a comunicat sentința, executivul CJa inițiat acest proiect, este o situație reglementată parțial de lege. Apare problema punerii în aplicare, ca să nu existe situația penibilă de a avea 32 de consilieri. Nu este decizia preșdintelui CJ cine vine și cine pleacă. Obligația noastră este să aducem în plen această situație, iar cei care decid sunt consilierii județeni. Aduceți-vă aminte ce s-a întâmplat în toamna lui 2012 și ce comportament ați avut când trebuia să validați patru consilieri județeni. Atunci ați refuzat să luați act de decizia instanței”, a precizat Radu Moldovan, președintele CJ BN.

De asemenea, Ștefan Todea a declarat că ceea ce se petrece este abuz în funcție.

”Nu consilierii județeni sunt de vină. Nu trebuia ca o hotărâre judecătorească definitivă să fie supusă la vot, să judece ei peste, ci doar să ia act și să pună în aplicare. Am fost la DNA, am făcut sesizare și la Parchet. Este abuz în funcție. Voi veni la fiecare ședință să îi aduc aminte președintelui că hotărârile trebuie puse în aplicare. Baronul de aici nu știe nimic, Radu Moldovan e baronul. Am fost convocat telefonic la această ședință, am semnat convocatorul. O să deschid un nou proces în care voi solicita achitarea indemnizațiilor pentru acești ani. Ar trebui să plătească baronul Radu Moldovan din banii lui, că are de unde”, a precizat Todea.

(6)

Leave a Reply