AFISE ELECTORALE

Toniuc, atac la Dolha! Vezi ce e permis în campanie!

Biroul Electoral Municipal a decis datorită a unei plângeri făcute de PNL și care arăta că PER nu respectă dimensiunile afișelor electorale, ca ecologiștii să îndepărteze posterele cu echipa PER.

Alexandru Toniuc a reacționata precizând că Stelian Dolha „arată batranicios si fals”.

„Sulemenit si fotoshopat Dolha arată batranicios si fals lângă afisul tinerilor candidati ecologisti. In conditiile astea a cerut indepartarea afișului nostru. Ce putem deduce de aici: Dolha se teme de Archiudean pe care-l considera principalul lui contracandidat si vrea sa intinereasca BISTRITA fără tineri sau cu tinerii blurati ca in afișul lui. Doar așa, poate, il baga si pe el in seama cineva”, a notat pe pagina de socializare Toniuc în calitatea sa de membru al PER.

Potrivit Legii 115/2015, este interzisă organizarea acţiunilor de campanie electorală în unităţile militare, precum şi în spaţiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.

Primarii sunt obligaţi ca, până la începerea campaniei electorale, să stabilească locuri speciale pentru afişaj electoral, ţinând seama de numărul partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, candidaturi pentru funcţia de primar, cât şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective, informează Agerpres.

Pe un panou electoral, fiecare partid politic ori candidat independent poate aplica un singur afiş electoral, fiind interzise afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României sau ale altui stat.

Primarul, cu sprijinul poliţiei locale sau cu sprijinul efectivelor MAI, asigură integritatea panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate.

Singurele materiale de propagandă electorală permise în perioada campaniei sunt: afişe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură; afişele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură şi vor fi amplasate în locurile speciale pentru afişaj; materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală; publicitate în presa scrisă; materiale de propagandă electorală online; broşuri, pliante şi alte materiale tipărite.

Potrivit legii, se interzice competitorilor politici să utilizeze în campania electorală bannere, mesh-uri, panouri publicitare, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, publicitate luminoasă, publicitate pe vehicule.

(17)

Leave a Reply