ipjbn

Trăiește în siguranță !

Poliţiştii bistriţeni desfăşoară activităţi preventive în cadrul campaniei naţionale „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă!”.

Campania se desfășoară la nivel naţional, până la finalul anului 2016, şi este derulată în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (A.R.T.S), în colaborare cu Federaţia Serviciilor de Securitate (F.S.S.).
Demersul se înscrie în prioritatea naţională “prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului” şi abordează două categorii de infracţiuni care au o pondere însemnată în volumul faptelor penale de acest tip, respectiv furturile din locuinţă şi cele din societăţi comerciale.

„În primele 9 luni ale anului 2016, ca urmare a acțiunilor operative desfășurate de polițiști și a activităților preventive, judeţul Bistriţa-Năsăud a înregistrat o scădere cu 6,8% a infracţiunilor de furt, comparativ cu perioada similară a anului 2015.
Astfel, în continuarea demersului preventiv, poliţiştii promovează măsurile elementare de autoprotecţie prin prezentarea utilităţii sistemelor tehnice de protejare a locuinţelor, a sediilor şi punctelor de lucru ale societăţilor comerciale, ca modalităţi eficiente de prevenire a furturilor.
Cu această ocazie, la nivel naţional, au fost realizate 10.000 de broşuri şi 2.000 de afişe, adresate cetăţenilor.
În perioada următoare, polițiștii de prevenire şi de ordine publică vor desfăşura activităţi de informare şi distribuire a materialelor suport, în principalele cartiere ale municipiului Bistriţa, dar şi în oraşele Beclean, Năsăud şi Sîngeorz-Băi.
De asemenea, mesajele campanie vor fi diseminate la sediile mai multor societăţi comerciale, de pe raza întregului judeţ”, informează IPJ BN.

(0)

Leave a Reply