13076906_613905048768610_1553744205830953451_n

TRANSYLVANIAN CONCERT – de la doină la jazz-ul american

Primăria Municipiului Bistrița, Fundația Societatea de Concerte Bistrița, Centrul Cultural Municipal „G. Coșbuc” Bistrița în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud organizează „TRANSYLVANIAN CONCERT – de la doină la jazz-ul american”.
Evenimentul are loc la data de 6 mai de la ora 20.00, la Sinagoga Bistrița și este susținut de LUCAN BAN și MAT MANERI.

Lucian Ban este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români de jazz. Și-a câștigat renumele grație unei serii de proiecte și albume de primă mână, sound-ul pianului său aducându-i din partea criticilor comparații cu Vladimir Horrowitz și McCoy Tyner, Ban fiind considerat „unul din cei mai buni pianiști care s-au mutat la New York în ultima decadă”, de Bruce Lee Gallanter.

Împreună cu renumitul contrabasist american John Hebert, Lucian Ban a inițiat și condus Octetul Enesco Re-Imagined dedicat reinterpretării lucrărilor celebrului compozitor George Enescu, un proiect ce s-a bucurat de o excelentă primire în presa internațională, câștigând o serie de premii BEST OF 2010, fiind aplaudat pe mari scene ale lumii: London Jazz Festival/Royal Elizabeth Hall, Barcelona Jazz Festival, Jazz d’Ór din Strasbourg, Capitala Culturală Europeană de la Guimaraes, Portugalia, și altele.

Mat Maneri s-a născut în Brooklyn. Muzica sa a fost influențată în principal de muzica barocă pe care a studiat-o cu Robert Koff, co-fondatorul Juilliard String Quartet, Elliott Carter și a doua școală Schoenberg, Berg și Webern din Viena. Discografia ECM a lui Mat Maneri include înregistrări solo cu vioară și violă, 5 albume și 2 discuri.

(3)

Leave a Reply