descarcare

Trei ceasuri rele pentru listele PNL BN?


Contestaţii la legea electorală au fost înregistrate la Tribunalul Bistriţa-Năsăud în ultimele zile din octombrie.

Mai exact, contestațiile vin din partea PER care contestă listele USR, din partea PMP care contestă listele PNL și din partea Partidul Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune (A.C.A.S.A) care care contestă listele a şase partide.

„În aceasta dimineața judecatorii Tribunalului BN au luat act de doua contestații împotriva listelor PNL și vor decide mâine pe fond dacă sunt sau nu întemeiate. PMP susține că listele județene pentru alegerile parlamentare ale liberalilor n-au fost depuse conform legii electorale și că semnăturile președintelui Alina Gorghiu din unele dosare de candidați nu ar fi cele în original, așa cum cere legea 208/2016, ci ar fi scanate.Pe rol sunt două dosare 2200/112/2016 și 2201 /112/2016 și o eventuală decizie favorabilă ar putea duce chiar și la invalidarea listelor.
PNL Bistrița-Năsăud a avut probleme la depunerea listelor de candidaturi pentru Senat, după ce BEJ le-a returnat, pe motiv că între candidații la Senat nu există nicio femeie, așa cum cere noua lege electorală. PNL a modificat listele în aceeași zi, ultima a depunerilor, și a introdus-o pe Claudia Pui, în locul fostului inspector general Mihai Mureșan”, a notat jurnalista Simona Bozbici.

(2)

Leave a Reply