elevi

Universitățile agricole așteaptă candidați

Doar două zile mai au la dipoziție absolvenții de liceu care doresc să facă studii superioar în domeniul agricol și zootehnic pentru a se înscrie.
Cea mai apropiată universitate de profil, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca are disponibile pentru anul acesta 1.787 de locuri viitori studenţi care vor să studieze la una din cele cinci facultăţi.
USAMV Cluj-Napoca are în componenţa sa cinci facultăţi – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.
Admiterea la facultăţile de Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat.
La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15%, şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%.

(2)

Leave a Reply