Sigla-UNPR

UNPR BN, reorganizat !

UNPR BN s-a reorganizat în ședința care a avut loc, la data de 18 noiembrie, întâlnire organizată în conformitate cu hotărârile adoptate în urma Conferinței Naționale Extraordinare.

Pe această cale s-a transmis decizia ca UNPR-ul să continue existența ca partid de sine stătător, chiar dacă nu participă la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Membrii partidului nu se vor implica din acest moment sub nici o formă în campania de promovare a PMP și în funcție de negocierile care vor avea loc în zilele următoare vor susține o altă formațiune politică din județ. O altă decizie importantă este aceea că toți membrii, din conducerea partidului, mai puțin cei care și-au manifestat simpatia pentru PMP, își vor păstra funcțiile, atât la nivelul organizației județene, cât și al celor locale. Membrii UNPR, care și-au câștigat dreptul de a reprezenta partidul în consiliile locale vor avea în continuare deplina susținere a partidului și a conducerii acestuia”, informează secretarul general al UNPR BN.

Conducerea filialei județene va fi asigurată de Alexandru Constantin, președinte, reconfirmat în Conferința Națională, Răcilă Teodor, prim-vicepreședinte și Farcaș Marius, secretar general.

„Ședința nu a fost lipsită de evenimente, în condițiile în care un grup format din câțiva membrii PMP, dintre care candidații pentru Camera Deputaților Ionuț Simionca și Vasile Bindea, au intrat neinvitați și au amenințat membrii UNPR, considerând că defuncta alianță le dă dreptul de a coordona destinul și decizia progresiștilor, un motiv de polemică fiind creat și de revendicarea legală a sediului de pe str. Liviu Rebreanu și ale dosarelor și ale documentelor UNPR, pe care reprezentanții PMP refuză să le restituie, cu toate că nu există un proces verbal de predare și ocupă abuziv spațiul pe care îl consideră „, a adăugat Farcaș Marius.

Conducerea organizației judetene UNPR, ne-a făcut câteva declarații în ceea ce privește viitorul apropiat al UNPR și perspectivele formațiunii politice pe care o conduc, astfel am selectat pentru cititorii noștrii câteva răspunsuri interesante.

Care este în momentul de față, situația aleșilor locali UNPR?

Aleşii locali care şi-au scris adeziunea la PMP sunt în pericol de a-şi pierde locul pe care îl au în consiliul local, dar nu este cazul în județul nostru. Noi am avertizat, încă din fazele incipiente ale fuziunii: consilierii nu pot să se înscrie în PMP decât după ce s-a dat decizia definitivă că s-a făcut fuziunea.

Pe cine va susţine UNPR Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare?

Nici într-un caz nu vom susține PMP. Așa cum s-au făcut recomandările în Conferința Națională, către toți membrii UNPR din ţară, ca noi să dăm votul partidelor cu care suntem în alianţă la nivel de localitate. Dăm votul spre interesul guvernării locale a oamenilor pe care-i reprezentăm, așa că și la noi în județ vom lua o hotărâre în cel mai scurt timp, după ce vom avea discuții cu liderii politici județeni, decizie la care vom avea grijă să avem asentimntul tuturor membrilor.

Ce se întâmplă mai departe cu UNPR Bistrița-Năsăud?

Ne vom redobândi sediul, ne vom definitiva reorganizarea, vom încerca să fim cât mai prezenți pe scena politică județeană, alături de cei pe care îi vom alege ca aliați, vom integra în partid mai mulți tineri, împreună cu care vom pregăti următoarele alegeri și împreună cu care vom completa organizațiile locale pentru a avea acoperire pe tot teritoriul județului.

(59)

Leave a Reply