Presedintele ANI, Catalin Macovei, sustine o conferinta de presa, in Bucuresti, luni, 21 iulie 2008. Agentia Nationala de Integritate (ANI) investigheaza, in prezent, situatia averii pentru un numar de 90 de persoane cu statut de functionar public, primele rezultate fiind asteptate in circa doua luni, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele ANI, Catalin Macovei. LASZLO MIHALY / MEDIAFAX FOTO

Unu incompatibil, altul cu conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese și a celor asimilate faptelor de corupție în cazul a 28 aleși locali (5 primari, 10 viceprimari, 12 consilieri locali și 1 consilier județean), printre care un viceprimar și un consilier local din județul BN.

Mai exact, Gălan Vasile, viceprimar al Comunei Rebra, a fost găsit incompatibil.

„Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deține simultan funcțiile de viceprimar și tehnician silvic (angajat cu contract individual de muncă) în cadrul S.C. MOLDO – NICO PROD COM S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”, informează A.N.I.

Totodată, Simbotelecan Ioan, Consilier local în cadrul Consiliului Local Silivașu de Câmpie, este în găsit cu conflict de interese administrativ.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi aprobarea Hotărârii Consiliului Local Silivașu de Câmpie din data de 28 martie 2013 în baza căreia Primăria Comunei Silivașu de Câmpie a încheiat la data de 6 iunie 2013, un contract de concesiune cu Asociația Crescătorilor de Ovine „Poienița Silivaș” (reprezentată de către SÎMBOTELECAN IOAN în calitate de președinte).

De asemnea, SÎMBOTELECAN IOAN a participat și la deliberărea și aprobarea Hotărârii Consiliului Local Silivașu de Câmpie din data de 24 aprilie 2015 în baza căreia Primăria Comunei Silivașu de Câmpie a încheiat la data de 11 iunie 2015, un contract de concesiune cu „SÎMBOTELECAN IOAN” PFA.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/ 2001 și art. 75, lit. f) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea 393/2004”, adaugă A.N.I.

(9)

Leave a Reply