irimescu

Veste rea pentru fermierii din BN

Dacă în 2020 nu vom avea cadastru, nu vom mai putea plăti 2 miliarde de euro anual subvenții, a anunțat ministrul agriculturii.

„Cadastrul este un element extrem de important. Nu este la Ministerul Agriculturii, dar situația este tragică! Dacă în 2020 nu vom avea cadastru, după 2020 nu vom mai putea plăti 2 miliarde de euro anual subvențiile fermierilor noștri! Am discutat cu premierul Dacian Cioloș, cu vicepremierul Vasile Dâncu, pentru că Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară este la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a declarat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii spune că a solicitat oficial să se dea prioritate cadastrarii terenurilor agricole. Vestea bună este că sunt fonduri. Vestea proastă este că se organizează licitații la nivelul primăriilor locale. Am propus să facem în Guvern o monitorizarea trimestrială să vedem cum se realizează cadastrul.

„Nu cred că va fi un ministru al agriculturii sau vreun premier care să le spună fermierilor: nu pot să vă plătesc subvențiile pentru că nu am cadastru!”, a precizat marți în fața senatorilor ministrul agriculturii Achim Irimescu.

sursa foto:RTV

(8)

Leave a Reply