VEVERITA

Veverițele instalate la Bistrița, bucuria micuților

Șase veverițe au fost instalate în Parcul Municipal Bistrița. Mai exact, o pereche cu patru pui.

„Dacă oamenii vreau să le hrănească pot să vină cu copii, să le dea nuci, alune, mere,  dar să nu bage mâna prin gratii, și de-a evita a le da alte substanțe pentru a face rău Primăriei.

Durata de viață a unei veverițe este de 10 ani, cu reproducere de o dată pe an, maxim, pentru a nu creea alte boli, să fie sănătoase. Sunt aclimatizate pe timp de iarnă, dar și pe timp de iarnă. Veverițele nu au fost crescute într-o volieră, au fost aduse de la o persoană care are de un hectar să zic și câini și pisici și veverițe. Dânsul le-a înmulțit și colaborând cu el de 4-5 ani de zile mi-a făcut plăcerea în a oferi parcului din Bistrița o familie cu 4 puișori. E interzis a ține veverițele europene într-un spațiu închis pe o perioadă îndelungată. Cinci-7 luni de zile se pot ține închise cu a se da drumul, a reveni înapoi, dar o dată ce li s-a dat drumul ele având pui, dacă se hrănesc aici o să știe de căsuța lor.  Sunt pui de 2 luni jumate, prima generație de la această familie. Sunt la noi de 5-6 zile, am reușit să le îmblânzim, vin la mână”, a precizat furnizorul veverițelor, Iuga Daniel.

Voliera are șase căsuțe din lemn, un copac cu scorburi în mijloc, ramuri de copac, adăpătoare și rotiță pentru joacă, talaș pe jos.

„Ceea ce am prevăzut în bugetul acestui an, am realizat. O volieră pentru veverițe cu 6 cuști, pe care am amplasat-o în parc spre bucuria celor mici, după  cum vedeți primii și-au făcut prezența la inaugurare. Eu cred că am mai creat un loc de socializare în parc, pe lângă bazinul cu pești, și această volieră cu veverițe. Le vom ține aici până când vor avea pui, după care se deschide cușca în partea de sus, vom pune o bară între volieră și nucul care este în fața mea și vor umbla în tot parcul”, a precizat edilul municipiului Bistrița Ovidiu Crețu.

Voliera a costat 14.000 de lei, iar veverițele au costat 450 lei bucata.

(23)

Leave a Reply