112

Vezi câte solicitări au fost la SAJ BN în primele luni

Ambulanțele SAJ intervin la cazuri în cel mai scurt timp. Echipajele stațiilor și substațiilor din județ ajung la solicitare cel mai devreme în 4 minute în mediul urban și în 16 minute în cel rural.

Ambulanțele au intervenit în prima jumătate a anului la aproape 20 de mii de solicitări. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate luna trecută.
Numărul solicitărilor de urgență și transport la care au intervenit echipajele Serviciului Județean de Ambulanță au crescut treptat de la începutul anului.
Un raport al SAJ arată că în ianuarie s-au înregistrat puțin peste 3100 de intervenții în timp ce în iunie numărul acestora a ajuns la peste 3500.
În primul semestru din an au fost asistați peste 11.700 de bistrițeni. Din ei puțin peste 13% au fost copii.
Timpul mediu de interventie a fost de 76,5 minute.

Cele mai frecvente motive de solicitare a ambulanței în primul semestru din an au fost durerile abdominale, cele de spate și de membre dar și leziunile.
Cea mai solicitată stație a fost cea din Bistrița. Ea este urmată de substația de la Năsăud. La Bistrița sunt operaționale toate tipurile de echipaje operative pe când la substațiile din județ doar cele de tip B1/B2 și A1/A2.

(0)

Leave a Reply