POLITIE

Vezi ce acțiuni au întreprins polițiștii bistrițeni

Poliţiştii bistriţeni au acţionat în acest weekend în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acţiunile au avut ca scop creşterea siguranţei în trafic, în special reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

„În perioada 5-6 august a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi punctuale în vederea depistării şi sancţionării abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză, şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin încălcarea normelor legale.

Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive, echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare fiind amplasate pe principalele artere rutiere ale judeţului, în locurile în care există risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză” informează IPJ BN.

Cu acest prilej au fost aplicate 331 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 82.750 de lei, dintre care 157 pentru viteză peste limita legală, 49 pentru nerespectarea normelor referitoare la utilizarea centurii de siguranţă şi a dispozitivelor speciale de retenţie, 3 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, fără dispozitiv tip „mâini libere” şi 122 de sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri prevăzute de legislaţia rutieră.

De asemenea, în această perioadă polițiștii bistriţeni au constatat 3 infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Poliţia Română, reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice.
Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.
Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.

Pe parcursul desfăşurării acţiunii, poliţiştii bistriţeni au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Ilva Mică, şi un bărbat, de 32 de ani, din Maieru, în timp ce conduceau autoturisme pe DN 17D, pe raza localităţilor Ilva Mică şi Anieş, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Faţă de cei doi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Totodată, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Dumitra, care conducea un moped neînmatriculat pe DN 17C, pe raza localităţii, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările sunt continuate faţă de conducătorul mopedului sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

(2)

Leave a Reply