muzeu

Vezi ce expoziție are loc la Muzeu

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Asociația „Armonia”, Bistrița și Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, organizează joi, 26 mai, de la ora 14.00 expoziția cu titlul „Ascultați-ne poveștile”.

Activitatea se va desfășura la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița și reprezintă punctul final al proiectului cu același titlu, desfășurat împreună cu partenerii menționați, în perioada 19 aprilie – 26 mai 2016.

„Proiectul și-a propus, de-a lungul desfășurării sale, să ajute 22 de tineri liceeni din Bistrița să își descopere trecutul și să înțeleagă comunitatea din care fac parte, în sensul respectării istoriei, culturii și identității locale, în așa fel încât, participanții la proiect să nu fie doar simplii vizitatori ai obiectivelor muzeale ci utilizatori activi ai informației și parteneri de discuție. În acest scop, în cadrul saptămânii „Școala Altfel” Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a organizat o serie de vizite tematice destinate elevilor la: Muzeul Memorial ”Liviu Rebreanu”, Muzeul Grăniceresc din Năsăud, Muzeul Memorial „George Coșbuc” și Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz Băi”, a precizat managerul Complexului Muzeal BN, Alexandru Gavrilaș.

În urma vizitelor realizate, cei 22 de elevi de la C.N „Liviu Rebreanu”, coordonați de prof. Claudiu Șular, au fost invitați să realizeze câteva postere prin intermediul cărora să analizeze și să prezinte informațiile care le-au stârnit interesul, în scopul dezvoltării și valorificării experienței culturale precum și a decodificării mesajului perceput de ei. Acestea fac subiectul expoziție de joi, 26 mai 2016, pe care vă invităm să o vizitați.

(2)

Leave a Reply