POLITIE

Vezi ce infracțiuni au constatat polițiștii bistrițeni

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean au identificat un bărbat de 43 de ani, din Dumitra, care conducea un autoturism înmatriculat în altă ţară şi care figurează ca fiind radiat de către autoritățile străine, din anul 2013.
Astfel au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, în localitatea Lechinţa, poliţiştii au identificat în trafic un bărbat de 57 ani, din localitate, care conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, informează IPJ BN.

Totodată, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Năsăud au identificat, pe DN17 C, în localitatea Dumitra, un bărbat de 61 ani care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei ”B”.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate de către polițiștii năsăudeni, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, adaugă IPJ BN.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii fac următoarele RECOMANDĂRI:
Conduceţi prudent, cu viteză adaptată continuu particularităţilor de trafic şi de drum, ştiut fiind faptul că trecerea de la aderenţă specifică unui carosabil uscat la cea umedă a creat întotdeauna probleme celor care sunt tentaţi să apese mai mult decât este cazul pe pedala de acceleraţie;

Având în vedere atenţionările ANM din această perioadă, adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum ( ceaţă, gheată sau polei);
Când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi. Această manevră nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol;

Asiguraţi funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cât şi a celor de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic. Recomandăm folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă;

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, fapt care duce la derapare!

În acelaşi timp, pietonilor le recomandăm să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Totodată, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor, numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă.

(3)

Leave a Reply