APM

Vezi ce proiect vrea să implementeze APM BN

Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud anunță publicul interesat asupra propunerii de implementare a două proiecte de interes județean.

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) doreşte să dezvolte proiectul: „RONET Construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale” care să utilizeze aceste fonduri în susţinerea dezvoltării pieţei de comunicaţii în bandă largă în toată ţara.

„Pe teritoriul județului Bistriţa-Năsăud, proiectul va fi implementat în localitățile: Agrieșel (com. Târlișua), Arșița (com. Măgura Ilvei), Borleasa (com. Târlișua), Breaza (com. Negrilești), Hălmăsău (com. Spermezeu), orașul Năsăud – localitatea componentă Liviu Rebreanu, orașul Năsăud – localitatea componentă Lușca, Moliset (com. Târlișua), Stupini (com. Sânmihaiu de Câmpie), orașul Sângeorz-Băi – Valea Borcutului, Zoreni (com. Sânmihaiu de Câmpie).
Soluţia tehnică pentru implementarea proiectului pe raza județului Bistrița-Năsăud este cu fibră optică, aplicată aerian, în special între localităţi (pe infrastructura existentă, pe domeniul public, pe reţelele de stâlpi aflate în administrarea operatorilor de comunicaţii electronice).
Scopul proiectului RONET este de a extinde raza de acţiune a magistralei de comunicaţii electronice în „zonele albe”, din zonele rurale, abordând lipsa de infrastructură de bandă largă necesară.
Primăria municipiului Bistrița intenționează să implementeze proiectul ”Linie verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau norma depoluare redusă”.
Acest proiect se regăsește ca amplasament în municipiul Bistriţa, pe traseul Viișoara-Rompetrol, str. Libertății, Independenței, Dornei, Calea Moldovei, Unirea, judeţul Bistriţa-Năsăud”, informează Sever Ioan ROMAN, directorul executiv al APM BN.

Scopul investiției este: modernizarea liniei de transport, modernizarea părții carosabile, a zonelor adiacente prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi, eventual a pistelor de cicliști, ce include o suprafață de aprox. 30 ha și amenajarea unei autobaze amplasată pe terenul deținut de Municipiul Bistrița, situat pe strada Simpozionului, nr.2.

„Prin proiect se urmărește promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru promovarea planurilor sustenabile se mobilitate urbană și a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor în vederea reducerii emisiilor de carbon în municipiul Bistrița. Proiectul se încadrează, de asemenea în Strategia de Dezvoltare a municipiului Bistrița și în Planul Local de Acțiune pentru Mediu al județului Bistrița – Năsăud.
Informaţii suplimentare cu privire la cele menţionate mai sus pot fi obţinute la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, str. Parcului, nr. 20, tel. 0263224064”, adaugă Sever Ioan ROMAN.

(16)

Leave a Reply