bani

Vezi ce sancțiuni au aplicat polițiștii

Sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, aplicate de poliţiştii bistriţeni în urma unei acțiuni organizate în acest week-end, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în pieţe, târguri și oboare.

„Poliția Română desfășoară permanent acţiuni punctuale, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare sau provenite din contrabandă.
Astfel, în perioada 23-25 septembrie a.c., 66 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigare a criminalităţii economice şi de la alte structuri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, au acționat, la nivel judeţean, în pieţe, târguri, oboare şi în zonele adiacente acestora.
În cadrul acțiunilor au fost efectuate 32 de controale, dintre care 18 la societăți comerciale, 11 în piețe și 3 în târguri/oboare. Totodată, au fost constituite 3 filtre rutiere, fiind verificate 199 de autovehicule.
De asemenea, au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 114.475 de lei, dintre care 11 la Legea nr. 61/1991privind normele de conviețuire socială și ordinea și liniștea publică, 46 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, precum şi alte 23 de sancţiuni la alte acte normative.
Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 85 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut un permis de conducerqe şi au retras un certificat de înmatriculare”, informează IPJ BN.

(1)

Leave a Reply