MIEI

Vezi ce sancțiuni au dat inspectori DSVSA BN

Inspectorii din cadrul DSVSA Bistrița-Năsăud au efectuat un număr de 249 controale în: unități de panificație-patiserie-cofetărie, unități de fabricare suc din fructe, unități de fabricare paste făinoase, unități de fabricare înghețată, unități de procesare produse congelate, unități de alimentație publică, magazine alimentare, supermarketuri, depozite en-goss, piețe agroalimentare, târguri de animale, precum și controale în trafic.

„S-a verificat respectarea cerințelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor privind modul de depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare, în scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, identificarea și protecția animalelor”, informează directorul executiv al DSVSA BN, Dr. Oros – Mănarcă Sorin – Marcel.

Totodată, în perioada Sărbătorilor Pascale, în abatoarele autorizate din județul Bistrița-Năsăud și în punctul de sacrificare autorizat temporar au fost sacrificați un număr total de 10654 miei.

„În urma controalelor efectuate au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale și un avertisment, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 36080 lei”, adaugă Dr. Oros – Mănarcă Sorin – Marcel.

Pentru deficiențele constatate s-a dispus o ordonanță de interzicere a activității precum și două ordonanțe de suspendare a activității pentru 3 unități de panificație.
De asemenea, inspectorii au dispus reținerea oficială și dirijarea spre distrugere a cantității de 126,15 kg produse neconforme respectiv punerea sub sechestru a cantității de 737,41 kg produse provenite din unități neautorizate sanitar veterinar.

„În luna martie 2016, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 352 din 10 februarie 2015 – pentru aprobarea normelor privind ecocondiționalitatea în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri în România, Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin unitățile din subordine, au continuat efectuarea controalelor pentru verificarea respectării cerințelor legale privind identificarea și înregistrarea animalelor, la exploatațiile prinse în eșantionul de control, generat de APIA. Astfel, în decursul lunii martie 2016, inspectorii DSVSA-BN au efectuat un număr de 40 inspecții în exploatații, în urma cărora au fost aplicate un număr 7 sancțiuni în valoare de 13490 lei”, a încheiat Dr. Oros – Mănarcă Sorin – Marcel.

(20)

Leave a Reply