pnl

Vezi publicarea a căror date juridice şi financiare, le cere PNL BN

PNL cere publicarea tuturor datelor juridice şi financiare care au stat la baza încheierii contractului dintre ADI Deşeuri şi SC Supercom SA, potrivit Ioan Turc.

„Din păcate, iată, am avut dreptate. Încep această declaraţie politică în acest fel, deoarece, cu puţin timp în urmă vorbeam despre faptul că tot acest contract dintre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud şi SC Supercom SA se transformă într-o “ţeapă” pentru bistriţeni, pentru toţi cei care locuiesc în acest judeţ. Nu mă mai miră nimic, doar că, jurist fiind, am sperat că la ADI Deşeuri există oameni competenţi care inteleg că nici un document făcut in pripa pe un colţ de masă nu are valoare legală în faţa unor instituţii abilitate să stabilească acest lucru, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor este o asemenea instituţie.
În noua situaţie creată, faptul că „specialistii” de la ADI Deşeuri nu au considerat de cuviinţă să intocmeasca o documentatie care sa reziste testelor de legalitate, demonstrează fie incompetenta, fie promovarea unor interese contrare interesului public. De altfel, cred că, în cele zece zile în care ADI Deşeuri poate formula plângerea contra deciziei CNSC, toţi factorii politici implicaţi în semnarea acestui contract să se gândească serios la ceea ce au de făcut în continuare, fiind evident faptul că minciuna are picioare scurte.
Avem nevoie de soluţii legale la toate aceste probleme, nu de soluţii pompieristice, neavizate de jurişti competenţi. Dacă SC Supercom SA este doar o soluţie politică, atunci situaţia în care ne aflăm este cât se poate de complicată. În acest caz, PNL cere publicarea tuturor datelor juridice şi financiare care au stat la baza încheierii acestui contract.

Ioan Turc,
preşedinte PNL Bistriţa

(0)

Leave a Reply