Victimizarea minorilor în atenția polițiștilor

Peste 300 de elevi bistrițeni au primit vizita polițiştilor care au desfăşurat activităţi ce vizează prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe prevenirea criminalităţii informatice şi a traficului de persoane.

„În cea de-a doua zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o serie de activităţi, pentru prevenirea victimizării minorilor, pe tema siguranţei în mediul on-line şi posibila vulnerabilitate a acestora, în ceea ce priveste traficul de persoane.

Cu această ocazie, peste 150 de elevi ai Liceului Tehnologic de Servicii Bistriţa, împreună cu diriginţii, au participat la proiecţia filmului „NEFARIOUS” precum şi a unor materiale cu caracter preventiv şi antivictimizare”, informează IPJ BN.

În acelaşi context, la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” a fost relansat proiectul „PRIETENII TĂI”, care are ca scop prevenirea consumului de alcool, tutun şi droguri în rândul elevilor de liceu şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. În cadrul acestei activiăţi au avut loc discuţii libere şi au fost proiectate materiale video, cu caracter preventiv.
De asemenea, peste 180 de elevi din cadrul Colegiului Naţional „Petru Rareș” şi Liceului Tehnologic Agricol au primit vizita poliţiştilor de ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Beclean, care au discutat cu aceştia probleme legate de violenţa în mediul şcolar şi criminalitate informatică.

În cadrul activităţilor, desfăşurate pe raza întregului judeţ, au fost distribuite elevilor pliante cu caracter preventiv, pe temele abordate.

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, reprezintă o manifestare preventiv-informativă cu caracter complex care vizează sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.

(5)

Leave a Reply