ROSALIA

VIDEO! Moartă de 90 de ani, crează controverse

 

Rosalia Lombardo, s-a născut în anul 1918 în Italia, la Palermo. Răpusă de o pneumonie fetița a murit la vârsta de doi ani, pe 6 decembrie 1920.

Distruși de necazul care a venit pe familia lor, tatăl fetiței nu s-a putut împăca cu ideea că aceasta a murit și a decis să îi îmbălsămeze trupul și să îl pună într-un sicriu de sticlă, care a fost dus la o mănăstire. Deși a trecut 90 de ani de la moartea Rosaliei, trupul e intact.

Potrivit jurnalul.ro, rămășițile mumificate ale acesteai se află în catacombele călugărilor capucini din Palermo, Sicilia.

Fenomenul a stârnit tot felul de speculații în ultimii ani și asta din cauza unui experiment făcut de oamenii de știință, care dornici să afle cât mai multe informații despre modul în care a fost îmbălsămată Rosalia au descoperit că timp de câteva secunde în fiecare zi fetița deschide ochii. Cercetătorul Dario Piombine-Mascali, a precizat că pleoapele copilei nu sunt închise în totalitate, acesta fiind motivul care determină iluzia optică.

Potrivit descoperă.ro, în anul 2009, antropologul Piombino-Mascali, a aflat secretul îmbălsămării pe care l-a folosit cel care a efectuat această operațiune, adică Alfredo Salafia. El a folosit o parte soluţie de alcool saturată cu acid salicilic, sulfat de zinc, glicerină, clor și formaldehidă saturată cu suflat de zinc. Procedura de îmbălsămare a fost simplă, fetița a fost injectată cu această substanță fără ca organele interne să fie îndepărtate. Formaldehida este substanța care a distrus bacteriile, glicerina a oprit deshidratarea corpului, sărurile de zinc au pietrificat trupul iar acidul salicilic a ucis fungii.

Rosalia Lombardo este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bine conservate mumii din lume. Fetiței i se mai spune și „Frumoasa Adormită”.

(10)

Leave a Reply