padre-pio

Video! Padre Pio atrage pelerinii la Roma

Padre Pio, cunoscut lumii creștine datorită miracolelor a atras interesul pelerinilor din Roma.
Moaștele sfântului au fost expuse după 40 de ani de la moartea sa, fiind scoase din Bazilica Sfântul Petru pentru a fi binecuvântate de către Papa Francisc, ca parte a unei sărbători marcante din cadrul jubileului catolic.

Pietrelcina nu este doar orașul în care s-a născut, ci și locul în care, la aproximativ o lună de la hirotonire, ar fi primit cele dintâi stigmate, menționează radiovaticana. Fenomenul stigmatelor avea să dureze 57 de ani, până în momentul morții prelatului. Călugărul a murit în 1968 și a fost canonizat în 2002 de către Papa Ioan Paul al II-lea. A fost exhumat în 2008, la 6 ani după sanctificare, și a fost venerat încă din timpul vieţii, mulţi considerându-l chiar de atunci un sfânt.

Chiar dacă la nivelul maselor s-a bucurat de o popularitate incredibilă, Padre Pio a avut de înfruntat opoziția nu doar a medicilor, ci și a prelaților care îl considerau un impostor.

Unul dintre fondatorii Universității Catolice a Sfintei Inimi din Milano aprecia că „Padre Pio nu este decât un ignorant și un psihopat care se automutilează pentru a exploata credulitatea oamenilor”. De abia în anii ’60, Papa Paul al VI-lea a retras toate acuzațiile, fapt care a permis ulterior sanctificarea lui Pio, potrivit „Semneletimpului”.

„Nu este tocmai uşor să defineşti ce este o „minune”. Poate fi considerată o manifestare a supranaturalului sau, şi mai clar, un fenomen prin intermediul căruia legile naturii se supun unei forţe superioare – anume voinţa lui Dumnezeu. De-a lungul vieţii sale Padre Pio din Pietralcina a fost instrumentul mai multor minuni. Atenţie îns㠖 minunea are mereu o natură dumnezeiască. Padre Pio cerea totdeauna ca beneficiarii minunilor să-i mulţumească Domnului pentru harurile primite”, potrivit padrepio.catholicwebservice.

Născut Francesco Forgione, primește numele Pius ( Pio), cel pios, cel cuvios, când intră în ordinului Capucinilor, de aici și numele care îl face faimos: Părintele Pio–Padre Pio. Pe 16 June 2002, este canonizat de către Papa Ioan Paul al II-lea.
De-a lungul vieții sale a realizat numeroase profeții, care mai devreme sau mai târziu s-au adeverit.

Mai câteva de profeții pe care părintele le-a făcut chiar înainte să moară:
1. Lumea se va ruina. Oamenii au părăsit calea dreaptă și au ales drumul pierzaniei. Dacă schimbarea nu se va produce atunci Divinitatea va lansa o mare catastrofă asupra acestei societăți bolnăvicioase care trebuie vindecată.

2. Omul a fost creat pentru a iubi și prețui viața și nu pentru a o distruge. În ritmul actual, societatea distruge viața din toate temeliile sale și această atitudine va fi oprită într-un mod violent.

3. Ziua catastrofei sau a Judecății este aproape. Timp de 3 zile lumina va dispărea și atunci oamenii trebuie să știe că nu vor mai putea bea apă și nici mânca pentru că totul va fi otrăvit. După aceste 3 zile lumina se va întoarce, dar nu foarte mulți o vor revedea.

4. O mulțime de oameni aleargă supărați prin viață fără să aibă un scop real. În cele din urmă, mântuirea va fi dată în est. iar cei din vest vor alerga acolo pentru a se salva, dar vor cădea într-o mare prăpastie.

5. Pământul se va cutremura. Planeta pe care trăim este bolnavă și se va vedea sub forma unui cutremur care poate fi comparat cu un șarpe. Va veni din toate părțile și mulți oameni vor muri.

6. Un meteorit va cădea pe Pământ. O națiune întreagă va fi distrusă și istoria sa uitată. Această națiune, dintr-una înfloritoare, se va transforma într-un mizerabilă pentru ca mai apoi să dispară definitiv.

7. Va veni vremea când oamenii se vor bate și pentru ultima firmitură de pâine. Magazinele vor fi jefuite și bogat va fi cel care va avea în casă o lumânare și un ulcior cu apă.

8. Dragostea pentru om a devenit un cuvânt gol. Cum poți pretinde că îl iubești pe Iisus când tu nu îl poți iubi pe omul care mănâncă cu tine la masă? Mânia lui Dumnezeu nu îi va cruța pe oamenii de știință sau pe cei bogați, ci pe cei cu inimă largă.

9. Dacă omenirea nu se va întoarce pe drumul pocăinței atunci mânia lui Dumnezeu poate fi comparată cu cea mai mare urgie care a fost văzută până atunci.

10. Oamenii vor fi martorii unei experiențe tragice, care va avea ca scop curățarea tuturor păcatelor, eliminarea răului care domnește în societatea umană și care a îmbolnăvit-o până la pierzanie.

 

(17)

Leave a Reply