centrul de resurse micul print

Visele se împlinesc

„Micii Prinţi” s-au mutat în casă nouă. Specialiştii centrului s-au instalat într-un sediu nou, situat pe Bulevardul Independenţei. Mai exact în vechiul sediu al Centrului de Transfuzii Sanguine.

Pentru început, a fost sfințită noua clădire. Binecuvântarea a venit de la protopopul Alexandru Vidican.
Prin hotărâre a CJ, clădirea a fost atribuită gratuit Asociaţiei Autism Europa. Centrul „Micul Prinţ” oferă servicii pentru circa 100 de beneficiari. Coordonatorul Centrului Autism Europa își dorește crearea unui registru unuic al persoanelor cu autism şi cerinţe educative speciale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan a vorbit despre obligaţia de a-i ajuta pe copiii cu autism să nu fie izolati de comunitate.

„Centrul de Resurse și Referințe în Autism ,,Micul Prinț” are începând de astăzi un nou ,,castel”.
Am participat astăzi la inaugurarea noului sediu al Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ amenajat într-o clădire a Consiliului Județean. Bucuria pe care am văzut-o astăzi pe chipul micilor ,,prinți” mi-a bucurat inima și sufletul iar părinții acestor minunați copii au în mine un sprijin și un suport necondiționat.
Vreau să o felicit din tot sufletul pe Ana Dragu, pentru munca și implicarea în viața acestor minunați copii și să o asigur de toată susținerea mea și de acum înainte”, a notat pe pagina de socializare Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan a recompesat-o pe Ana Dragu pentru activitatea derulate in cei 10 ani de cand se ocupa de copiii cu autism.

De asemenea, prefectul Ovidiu Frenţ a salutat ideea de voluntariat care stă la baza Asociaţiei Autism Europa.

Clădirea a fost dată Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț” cu titlu gratuit pentru următorii douăzeci de ani. În hotărârea Consiliului Județean a fost aprobat acest demers cu o singură condiție: aceea ca obiectul de activitate să fie păstrat în această perioadă stabilită.

(5)

Leave a Reply