MOLDOVAN

Voluntariat în folosul comunității

Voluntariatul poate fi văzut din mai multe unghiuri, în funcție de fiecare. În ciuda definițiilor date nu există una care să se muleze perfect.

„Voluntariatul este activitatea de interes public desfașurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfașurată în domenii cum sunt: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemene”, potrivit Legii nr.339 din 17 iulie 2006.

„Capacitatea de a face voluntariat în folosul comunității este, din punctul meu de vedere, ”next level” pentru orice om. Bravo tuturor celor care aleg să se implice pentru binele și sănătatea semenilor lor. Ceea ce faceți voi arată evoluția comunității noastre!”, precizează edilul municipiului Ovidiu Crețu.

De asemenea, președintele CJ BN, consideră voluntarii adevărați eroi.

„Un vechi proverb grecesc sună cam așa: „O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.”

Asta cred eu că este voluntariatul! În această seară, împreună cu Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, am făcut o scurtă vizită viitorilor voluntari ai Crucii Roșii din Bistrița și le-am vorbit despre importanța implicării lor în comunitate. Le-am descris investițiile de peste 18 milioane de euro în Sistemul Medical din Bistrița-Năsăud și despre faptul că sănătatea este o prioritate pentru noi!

Am un respect foarte mare pentru ” oamenii care luptă pentru oameni” , ei sunt adevărați eroi care merită toată lauda și aprecierea noastră.
Felicitări tuturor pentru implicare și devotamentul de care dați dovadă!”, precizează președintele CJ BN, Radu Moldovan.

sursa foto. Radu Moldovan

 

(8)

Leave a Reply