OLIMPIADA INOCENTILOR 2

Zâmbete și veselie la Olimpiada Inocenților

Ore pline de zâmbete, veselie și voie la Olimpiada Inocenților.
Scopul manifestării a fost de-a evidenţia potenţialul copiilor cu dizabilităţi, de-a combate marginalizarea lor şi a dovedi că integrarea lor socială este posibilă.

„A zecea ediție a „Olimpiadei Inocenţilor”, a marcat pentru încă un an importanța și necesitatea de a ne implica în viața persoanelor cu nevoi speciale.
Am parcurs împreună cu peste 400 de copii speciali și alături de peste 300 de volutari, Marșul care simbolizează uniunea și umanitatea din fiecare om.
Am un respect foarte mare pentru Marin Mic, Director Fundatia Inocenti – Romanian Children’s Relief și pentru echipa sa, care a reușit să schimbe radical viața copiilor cu nevoi speciale din întreg județul Bistrița-Năsăud. Schimbările sunt profunde şi esenţiale. În continuare sunt alături de ei și le voi oferi tot sprijiul de care au nevoie”, a precizat președintele CJ BN, Radu Moldovan.

Copiii cu dizabilități fac parte și ei dintr-o lume minunată chiar dacă nu arată la fel ca şi ceilalţi şi se poartă diferit. Acești copii sunt pur şi simplu speciali şi aşa s-au şi simţit la ediţia a zecea a Olimpiadei Inocenţilor care s-a desfăşurat anul acesta pe platoul din fața Palatului Culturii din Bistrița.

„Este cea de-a X-a ediție. Nu îmi vine să cred că au trecut atâția ani. Îmi aduc aminte și acum prima ediție, e incredibil, dar totuși e o performanță să reușești an de an să mobilizezi atâtea resurse, atâta energie, atâția oameni, pentru un eveniment care durează câteva ore și e o sărbătoare a celor mai speciali dintre cei mai speciali. Referitor la copii, mulți dintre ei ies doar odată pe an din curte, acel moment fiind evenimentul nostru. Vedeți cu ce intensitate trăiesc aceste momente, cum se bucură, cât se simt ei de importanți, că fac ceva la fel ca ceilalți, că participă la pseudocompetițiile noastre pe care le putem oferi. Noi ar trebui să vedem în ei potențialul, din păcate am crescut într-o societate care este foarte critică, care vede doar neajunsurile, doar minusurile,
speculează toate greșelile. Încercăm prin acest eveniment că fiecare dintre ei poate ceva. Suntem obișnuiți să vedem plusurile fiecăruia, potențialul fiecărui copil. Fiecare din acești copii pot să aducă plus valoare dacă le dăm o șansă”, a precizat Marin Mic, directorul Fundației Inocenți.

Copiii cu dizabilități au avut ocazia să se întreacă la mai multe sporturi, cum ar fi basketul, tenisul de masă, fotbalul simplificat, aruncarea mingii medicinale, slalomul printre jaloane, atletism sau intrecerea carucioarelor.
Alte probe au venit să scoată în evidență talentul artistic al tinerilor cu dizabilități mentale sau fizice din Bistrița. La finalul probelor, concurenții au primit drept premii tricouri, șepci, medalii și diplome și o zi de neuitat.

(19)

Leave a Reply